divendres, 30 de maig del 2025

maig

 M'ompliré la boca de cors petits i rojos. 

Aleshores, els faré esclatar   

em sagnaran els llavis. 
Glatiràs pels meus petons de primavera... 

                                                                













"El món, en meravelles i jocs atrafegat, és petit i vermell i fresc com les maduixes."
(Com les maduixesde Josep Carner

Les maduixes són molt fràgils i, un cop collides, no continuen madurant. Per això s'han de collir al punt òptim de maduració. I és segurament per això que "maduixa", en català, prové del llatí vulgar matuceam, del llatí clàssic matureus, que vol dir "madur".
Després de les maduixes vindran les cireres, els nispros, els aubercocs, les peretes de Sant Joan, les nectarines, les prunes, els préssecs, les síndries i els melons, les figues... Un bé de Déu de vitamines fresques!
I mentrestant, ja floreixen les que seran fruites de tardor i d'hivern, com les magranes i les mandarines, tan vistoses les unes i tan flairoses les altres...

















AIGUA FRESCA DE MADUIXA (a la mexicana)
  •  200 g de maduixes 
  • 2 tasses i mitja d'aigua
  • el suc d'una llimona 
  • 2 cullerades de sucre o una de mel (o al gust)

Fem bullir mitja tassa d'aigua i hi dissolem el sucre (amb la mel no cal escalfar l'aigua). Posem aquest xarop a la batedora/liquadora/robot de cuina juntament amb les maduixes a bocins, dues tasses d'aigua i el suc de llimona acabat  d'esprémer, i ho batem bé fins que estigui homogeni. Ho passem per un colador fi i ho deixem refredar un parell d'horetes a la nevera, tapat. Agitar bé abans de prendre.

Comentaris:

·   Es pot fer amb d'altres fruites (l'aigua de síndria també és molt bona però cal treure les llavors abans de triturar).
·  Amb un parell de fulletes de menta, si us agrada, encara és més refrescant, perquè aquesta calor no és normal! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada