Evolucions a l'hort




Faveres






             Tirabecs (d'origen bateà)




Es mengen amb la tavella, heu provat mai de fer-ne crema        tipus vichyssoise o crema de carabassó? Deliciosa!!! 










Tomateres

























Aubergínies




Aubergínia blanca

Aubergínia negra





Girasol 

                                     








... i tabac (per a fer insecticida natural)



Maduixes i fresons





Trumfes

















Red pontiac



Les trumfes es cullen quan la mata està seca, amb les arpelles o arpiots per no fer-les malbé, i es deixen un parell de dies al sol; però el senglar ja ens havia fet part de la feina abans d'hora...

Vam haver d'estendre-les al terrat del mas perquè no tornés a menjar-se-les, però va ploure i vam haver de córrer a posar-les en sacs!


Canebec



Prebines











Carabasseres

         carabassons                    
D'això se'n diu "tenir la flor al cul"!


carabasses










Bajoqueres



A punt de congelar!



Carxoferes ...





i herbacol ...
S'estiren els pistils de la flor quan surten fàcilment (cap a principis d'agost) i s'assequen al sol



Cogombres


Remolatxes


Suc de remolatxa (amb moderació que és forta), poma i llimona




Cols lombardes


Melons...

... i síndries



4 comentaris:

  1. Tens raó, Àngels! Prometem penjar-ne també l'evolució.

    ResponElimina
  2. Us heu animat mai a fer formatge de cabra? Tinc ganes de provar-ho però no sé ni per on començar... espero que us animeu i pengeu ben aviat la recepta ; )

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta!
      Precisament ara hem començat a munyir i l'entrada del junt estarà relacionada amb el tema... Si vols "llançar-t'hi" et recomanem el web www.capraispana.com.
      Una abraçada!

      Elimina