L'estiu són les petites formiguetes tot cercant les espiguetes quan el blat ja està segat (i és al sac ben lligat).
I són les llepolies més carregades de vitamines que us pugueu imaginar!
Les primeres que arriben, al juny, són els aubercocs i les peretes de Sant Joan...
Que tingueu molt bona revetlla (natros amb garlandes de quiwis i ganxet)!
COCA MENORQUINA D'AUBERCOCS I SOBRASSADA
- 150 g de sucre
- 150 g de sagí (llard de porc)
- 4 ous
- 300 g de patata bullida (pes un cop cuita)
- 30 g de llevat fresc
- 500 g de farina de força
- aubercocs i sobrassada
Fem bullir les patates amb pell fins que estiguin cuites en punxar-les.Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin, hi afegim el llard, les patates pelades encara una mica calentes i el llevat esmicolat. Ho barregem.Hi afegim la farina (i un pessic de sal) i amassem bé fins que la massa se'ns desenganxi de les mans. Deixem reposar la massa en un bol untat amb oli i tapada amb un drap un parell d'hores (o fins que dobli el volum).L'estirem amb un corró donant-li forma ovalada (o la que vulguem) i la deixem tovar un parell d'hores més en un lloc sense corrents d'aire (dins del forn apagat per exemple). Hi posem damunt els aubercocs partits per la meitat (i sense pinyol) i bocins de sobrassada entremig o dins dels aubercocs, al gust.Coem al forn preescalfat a 160ºC uns 25-30 minuts (fins que la coca sigui rossa).Deixar refredar i empolvorar amb sucre llustre.
Fem bullir les patates amb pell fins que estiguin cuites en punxar-les.
Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin, hi afegim el llard, les patates pelades encara una mica calentes i el llevat esmicolat. Ho barregem.
Hi afegim la farina (i un pessic de sal) i amassem bé fins que la massa se'ns desenganxi de les mans.
Deixem reposar la massa en un bol untat amb oli i tapada amb un drap un parell d'hores (o fins que dobli el volum).
L'estirem amb un corró donant-li forma ovalada (o la que vulguem) i la deixem tovar un parell d'hores més en un lloc sense corrents d'aire (dins del forn apagat per exemple). Hi posem damunt els aubercocs partits per la meitat (i sense pinyol) i bocins de sobrassada entremig o dins dels aubercocs, al gust.
Coem al forn preescalfat a 160ºC uns 25-30 minuts (fins que la coca sigui rossa).
Deixar refredar i empolvorar amb sucre llustre.
Comentaris:
· També es pot fer només amb aubercocs o només amb sobrassada. Fins i tot es podria farcir amb la sobrassada i posar-hi els aubercocs damunt.
· Els aubercocs, partits i despinyolats, es poden deixar macerar arrebossats amb sucre la nit abans a la nevera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada