El nevater era la persona que emmagatzemava la neu, durant força mesos l'any, en pous naturals o excavats a la roca, i la transformava en gel per a vendre (en aquest article trobareu una informació preciosa sobre els pous de neu a Mallorca).
Any de neu, any de bé de Déu... però que no caigui a lo meu!, deia algú.
Recordo quan, de petita, obríem la porta de bon dematí i el món, com per art de màgia, s'havia tornat blanc i tots els cantells s'havien arrodonit.
Per sort (i gràcies a uns avantpassats previsors), totes les portes de les cases del poble són al capdamunt d'una escala, perquè sinó, en fer el primer pas per sortir, haguéssim quedat colgats de neu!
Com enyoro els caramells de glaç a les barbacanes, lliscar pels rostos amb un sac al cul i fer formatges i pernils de neu per jugar a botigues amb la veïna. Com enyoro veure la neu amb aquells ulls d'infant tan verges i cristal·lins com ella mateixa...
I que bonics són els "flocs de neu" de primavera:
- En lloc de ginebra podeu posar-hi cointreau o res.
- Quan macerin les llimones amb el sucre també hi podríeu posar una cullerada sopera de ginebrons o de cardamom.
- Amb un pa de nous i panses és una delícia!
Molt bonic Neus,la confitura de llimona,molt original,🍀😘😘
ResponElimina